I år 2014 kommer Rally-SM att börja med Östersund Winter Rally i Östersund. Tävlingen kommer att pågå mellan 28 februari och 1 mars. Nästa tävling blir Kolsvarundan som körs i Köping dem 13-14 juni. Därefter fortsätter SM i Hässleholm där AM Snapphanerallyt körs den 8-9 augusti. Nästa tävling hålls i Linköping där man arrangerar East Sweden Rally den 5-6 september. Den femte och sista tävlingen under Rally-SM är Rally Uppsala som körs i Uppsala den 3-4 oktober. Under tävlingarna körs det i flera olika klasser och på rallysm.se hittar den som är intresserade information om anmälning samt vilka förare som redan är anmälda till de olika tävlingarna.

rallybilarFörra årets vinnare i Rally-SM var bland annat Eddie Hörbing och Patrik Johansson. Med hela 114 poäng tog Eddie Hörbing hem förstaplatsen i klassen ”Trimmat 4wd”, tätt följt av Ramona Karlsson som slutade på 112 poäng. I den otrimmade klassen för 4wd var det Patrik Johansson som vann med 68 poäng, vilket var 16 poäng mer än vad andraplatstagaren Mikael Lindqvist hamnade på. I ”Trimmat 2wd” vann Johan Holmberg och i ”Otrimmat 2wd” var det Mattias Adielsson som tog hem vinsten. Bland juniorerna var det Johan Carlsson som tog guldet med sina 144 poäng. På andra plats kom Mattias Adielsson och på tredje plats hittade vi Rickie Borgström.

Hur det kommer att gå i årets Rally-SM ska bli spännande att se. Förra året kunde vi som inte hade chansen att se rallyt live istället se tävlingarna på TV4. Vart de visas i år har vi inte hundra procent koll på, men förmodligen kommer de återigen att visas på TV4.